Домашна торта Бяла Неделя

Домашна торта Бяла Неделя
Снимка: Потребител#189459
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Домашна торта, която не отстъпва по вкусови качества на тези от сладкарниците"

Необходими Продукти

  • За Блата
  • яйца - 7 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • захар - 7 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • За Млечния крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 200 г
  • брашно - 90 г
  • нишесте - 30 г
  • масло - 100 г краве
  • За Сметановия Крем
  • животинска сметана - 38% (500 мл)
  • захар - 200 г
  • За Гриляжа
  • захар - 300 г
  • орехи - 100 - 150 г
  • масло - за намазване
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • За Бялата Заливка
  • течна сметана - 40 мл
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • шоколад - 1 бял (100 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз започвам с направата на кремовете, за да се охладят докато правя блатовете. Млечния крем правя, като слагам в тенджера прясното мляко да се затопли и прибавям захарта.

След това прибавям смесеното предварително брашно и нишесте. Бъркам постоянно до ставане на крема. Свалям от котлона и оставям да стане напълно студен. Като изстине добавям маслото и бъркам хубаво с миксер да се получи пухкав крем.

Гриляжа правя, като в касерола слагам захарта и орехите на котлона докато се карамелизират. Изсипвам сместа в предварително на мазнена с масло чиния и оставям да изстине. После отлепят и смилам на блендера.

Захарния сироп правя, като слагам в тенджера да заври водата и прибавям захарта. Оставям да ври 10 минути.

Бялата заливка правя, като първо загрявам леко сметаната, прибавям захарта и маслото и накрая начупения шоколад.

Блата правя, като разделям белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците разбивам със захарта. В брашното слагам бакпулвера и какаото и разбърквам.

Внимателно прибавям белтъците към жълтъците и обърквам. Към тази смес прибавям брашното с какаото и бакпулвера. Слагам в намазнена тава и пека на загрята фурна на 180 градуса до готовност. Блата трябва да изстине и се дели на 3.

След това преминавам към сглобяване на тортата. Слагам първия брат и го сиропирам.

Отгоре слагам млечния крем и натрошения гриляж. Аз този път не сложих гриляж между блатовете. Отгоре слагаме втория блат, отново сиропирам и намазвам със сметановия крем, слагаме гриляж.

Слагам третия блат, сиропирам и намазвам цялата торта със сметановия крем. Отстрани украсяваме сметановата торта с греляж, а отгоре правим с шприц розички и в средата намазваме с белия шоколадов крем.

Домашната торта Бяла Неделя е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: