Начин на приготвяне
Вземете една кора и я намажете с разтопено масло. Нарежете я на 6 квадрата.
Вземете форма за мъфини или форми за крем и ги подмажете с малко масло. Сложете в едното отделение на формата парче от разрязаната кора.
Отгоре сложете следващото, като застъпвате леко и притискате леко с пръст, така че да хлътнат навътре във формата, а краищата им леко да стърчат.
Добавете следващото парче и така наредете всичките шест. С останалите 11 бр. кори направете по същия начин и ги наредете във формите.
Сложете така приготвените форми да се запекат във фурна на 170 градуса за няколко минути до златисто, като ги наблюдавайте да не изгорят.
Извадете, изчакайте да се поохладят и внимателно извадете получените кошнички.
Направете крема, като в тенджерка загрейте 500 мл от млякото заедно със захарта и маслото. Оставете на котлона да заври.
Разбийте яйцата с останалото мляко, добавете брашното, какаото и ванилията и разбъркайте много добре сместа, така че да няма брашнени бучки.
Когато млякото кипне и захарта се е разтворила, започнете да сипвате към него от яйчената смес, като сипвате на много тънка струйка и бъркате енергично. Внимавайте да не захване на дъното и изгори.
Бъркайте до получаване на гладък пухкав крем. Оставете крема да се поохлади.
Вземете всяка кошничка, сложете на дъното и по малко от сладкото от сливи, запълнете с крем и декорирайте с парченца сини сливи и шоколадови пръчици
Коментари