Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Панирани палачинки с фиде и мортадела

Панирани палачинки с фиде и мортадела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Панирани палачинки с фиде и мортадела
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
28/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Палачинки с богата плънка от фиде, мортадела и още изненади"

Необходими Продукти

  • За 6 бр. палачинки
  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене на палачинките
  • За плънката
  • мортадела - 100 г (или друг колбас)
  • фиде - 1 пълна шепа
  • вода - за сваряване на фидето
  • бульон - 1/2 кубче зеленчуков
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.за паниране
  • галета - за паниране
  • брашно - за паниране
  • олио - за пържене на панираните палачинки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, брашното, прясното мляко и щипката сол забъркайте палачинкова смес с консистенция малко по-рядка от боза. Намажете загрят на умерена температура тиган с олио и сипвайте по един черпак от сместа за палачинки.

Когато краищата на палачинката се отлепят от тигана, обърнете палачинката да се изпържи и от другата страна. Изпържете палачинки до изчерпване на количеството тесто.

Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете нарязания на ситно чесън.

Прибавете мортаделата или колбаса по желание и запържете за кратко. Овкусете с бульона (смачкайте го с пръсти и посипете колбаса). Добавете червения пипер и пържете още няколко минути. Накрая добавете предварително свареното фиде в подсолена вода за 2 минути.

Разбъркайте добре плънката и я отстранете от котлона. Сипете от плънката по около 1 с.л. и сгънете палачинката като писмо. Забодете с клечка, за да не се отвори.

Панирайте в брашно, яйце и галета и изпържете в загрято олио.

Оставете готовите солени палачинки върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Панираните палачинки с фиде и мортадела са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Камелия Саман
Камелия Саман
Наистина интересна рецепта. А дали могат да се направят с кус-кус в различни формички (за да се радват децата) или ще се разпиляват много?
29.04.2016 00:45
1
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Знам рецептата от много години още когато Ути Бъчваров водеше единственото кулинарно предаване :) После намерих рецептата в една книжка за индонезийска кухня и ястието се казва Рисоле ми и е с кайма и вегета се слагат.
24.04.2016 11:05
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Интересни палачинки с интересна плънка
24.04.2016 10:32