Начин на приготвяне
От яйцата, брашното, прясното мляко и щипката сол забъркайте палачинкова смес с консистенция малко по-рядка от боза. Намажете загрят на умерена температура тиган с олио и сипвайте по един черпак от сместа за палачинки.
Когато краищата на палачинката се отлепят от тигана, обърнете палачинката да се изпържи и от другата страна. Изпържете палачинки до изчерпване на количеството тесто.
Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете нарязания на ситно чесън.
Прибавете мортаделата или колбаса по желание и запържете за кратко. Овкусете с бульона (смачкайте го с пръсти и посипете колбаса). Добавете червения пипер и пържете още няколко минути. Накрая добавете предварително свареното фиде в подсолена вода за 2 минути.
Разбъркайте добре плънката и я отстранете от котлона. Сипете от плънката по около 1 с.л. и сгънете палачинката като писмо. Забодете с клечка, за да не се отвори.
Панирайте в брашно, яйце и галета и изпържете в загрято олио.
Оставете готовите солени палачинки върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Панираните палачинки с фиде и мортадела са много вкусни.
Коментари