Начин на приготвяне
Пригответе сместа за палачинките, като разбиете яйцето с щипка сол и към него налеете млякото и олиото. Сипете брашното на части разбивайки с телена бъркалка, за да не става на бучки. Гъстотата на сместа трябва да е като на боза, затова по ваша преценка налейте още мляко или сложете още брашно до постигане на нужната консистенция.
Загрейте малък тиган с диаметър 16 см на умерен огън. Намазнете дъното му и сипвайте тънък слой от сместа. Изпечете класическите палачинки до златисто от всяка страна, а готовите мажете обилно с масло.
Върху всяка палачинка мажете от крема сиренето, отгоре сложете тънък слайс шунка и поръсете с ементал. Слагайте толкова количество, че да не е трудно да се затворят. За целта ги навийте или просто сгънете от всеки край като пакетче. Забодете клечка на вкусните солени палачинки, за да не се отварят.
Разбийте яйцата за панировката с щипка сол.
Загрейте на умерен до силен огън обилно количество олио.
Потапяйте в яйцето всяко пакетче, стараейки се да поеме и от горната страна, където е клечката. Може да я отстраните, да оваляте и пак да я сложите, ако ви е по-лесно така.
Пуснете в горещото олио за кратко всяка сгъната и напоена с яйце палачинка с шунка. Ако олиото не покрива напълно ползвайте лъжица, за да окъпете и горната част.
Изваждайте панираните палачинки върху кухненска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.
Поднесете топли панираните палачинки с богата плънка и хапвайте с наслада.
Добър апетит!