Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Апетитни пилешки крилца с гарнитура от цели картофи

Апетитни пилешки крилца с гарнитура от цели картофи

Апетитни пилешки крилца с гарнитура от цели картофи
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Крилца и картофки - чувствайте се поканени, друго няма да кажем"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 2 тарелки
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чили - 1 с.л.
  • червен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 150 мл
  • За гарнитурата
  • картофи - 12 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • вода - 200 мл
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме крилцата и ги осоляваме. Смесваме олиото, червения пипер, черния пипер и чилито, в получения сос овалваме крилцата.

Престояват така един час, след което ги подреждаме в тавичка и доливаме 150 мл топла вода и остатъка от соса. Печем ги в загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути.

За гарнитурата: В тавичка подреждаме обелените цели картофи, на които отгоре правим три леки разрезчета. Посоляваме ги и ги поръсваме с червен пипер.

Наливаме в тавичката 200 мл топла вода и слагаме на всеки картоф по мъничко масло. Печем ги в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: