Американски Корн Дог

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Американски Корн Дог
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Тази рецепта за корн дог със сигурност ще се хареса на всички почитатели на американската кухня"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • царевичен грис - 100 г
  • нишесте - 100 г царевично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кренвирши - 8 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко. В чиния смесете сухите съставки и ги добавете към яйцата. Разбъркайте с тел до получаване на еднородна хомогенна гъста смес, малко по-гъста от тесто за палачинки.

Оставете така приготвената панировка за 10 мин. През това време вземете кренвиршите и ги нанижете на дървени шишчета.

Сипете панировката в дълбока висока чаша и потопете всеки кренвирш, като трябва да са целите покрити със сместа. Може да разполовите кренвиршите и да ги направите по-малки, изборът е ваш.

Загрейте много олио, около 500 мл в дълбок и голям тиган, така че кренвиршите да може да влязат изцяло в него. Може да използвате и фритюрник.

Сложете панираните кренвирши в загрятото олио, то трябва да ги покрива и пържете до златисто от всички страни. Отцедете готовите корн дог върху домакинска хартия.

За по-ефективно поднасяне може да сложите в дълбока купа сол и да забиете шишовете в нея, така че кренвиршите да стоят изправени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Това мисля че ще ми хареса за хапване
27.04.2016 12:46