Бисквити от овесени ядки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бисквити от овесени ядки1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Иска ли ви се нещо сладичко? Вижте тези домашни бисквитки - лесни, вкусни и най-вече здравословни!"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г меко
  • захар - 125 г кафява
  • яйца - 1 брой (на стайна температура)
  • брашно - 50 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • сусам - 10 г
  • кокос - 70 г стърготини
  • шоколад - 40 г черен, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта и добавете яйцето. Пресейте брашното със содата и го разбийте към останалата смес. Бъркайте вече с дървена лъжица и добавете сусама, овесените ядки и кокоса и шоколада, натрошен на парченца.

Застелете тава с хартия за печене и загрейте фурната на 180 градуса. Оформете около 10 бисквити с мокри ръце и подредете топчетата в тавичката на разстояние от 1-2 см.

Печете 10-15 минути на 180 градуса, извадете от фурната и оставете да се охладят за 10 минути преди да ги извадите от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
520
48
32
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна рецепта, благодаря❤️
27.11.2024 11:22
ДаниЕли Края
ДаниЕли Края
Много вкусни станаха!
27.10.2021 13:58
Потребител#246035
Потребител#246035
Страхотни бисквити! Браво за рецептата
От себе си добавих само есенция ром и шепа смлени орехи. Станаха просто уникални.В рамките на една седмица правих три пъти
23.01.2020 15:56
1
Slavyana Nikolova
Slavyana Nikolova
Страхотна рецепта
26.07.2016 01:13
1
1
дари
дари
много хубава рецепта и много вкусни бисквити, но ми се сториха малко твърди
02.05.2015 21:08
2
Ники
Ники
Много добра рецепта-станаха вкусни и хрупкави. Направо двойна доза направих. Вместо захар сложих мед-наполовина на грамажа захар,но можеше и повече, за да станат по-сладки. Ползвах сусамов тахан вместо сусам (нямах сусам, а и ако не е белен май се забива между зъбите) и малко кокосово масло с което ги намазах след като се изпекоха за аромат, понеже нямах кокосови стърготини под ръка.
26.11.2014 11:41
16
1
Анна Митева
Анна Митева
Лесно и бързо. Може, вместо шоколад, да добавите няколко лъжици какао на прах. И вкусно!
24.08.2014 09:15
4
Една художничка
Една художничка
Чудесна рецепта! Получиха се много добре бисквитките! Аз добавих и ванилия към сместа и пекох близо 20 мин.
27.01.2014 13:24
3
Кикито
Кикито
Предполагам, че се пекат в предварително загрята фурна на умерена температура???
24.10.2013 08:16
3
1
Врана неразбрана
Врана неразбрана
Благодаря Ви, бисквитите са великолепни.
24.08.2013 22:32
4
1
Ани Нинова
Ани Нинова
Следките са невероятни. Много бързо стават и се ползват малко продукти. Аз сложих мюсли вместо овесени ядки и станаха супер. Малко се обърках с печенето, защото като ги боднах с клечка са много меки и не можах да разбера дали са се изпекли и малко ги препекох, но въпреки това са страхотни.
28.06.2013 16:15
Вкусотийки
Вкусотийки
Ивелина Николова, на топчета ги слагаш и те си се разпльокват самички :)
Уникални бисквитки - не толкова полезни, но най- хранителните от всички останали сладкиши и тестени изделия.
26.06.2013 09:20
Боби
Боби
за първи път ги правя и станаха страхотни,всички в къщи ги харесаха....благодаря за рецептата
06.05.2013 15:05
1
Ивелина Николова
Ивелина Николова
Уникални са, станаха много вкусни, аз ги направих с орехи, вместо с кокос. Появи се само един проблем - разплескаха ми се при печенето. Може ли някой да ми каже като се направят топчетата така се пекат или предварително се сплескват малко...да не би да е от това, защото аз докато ги правех и ги сплесквах като бисквитки.
16.04.2013 12:53
3
1
Покажи всички подкоментари
Силвия
Силвия
направих ги с пресни стърготини от кокосов орех.Страхотни.
03.02.2013 20:45
Vessy
Vessy
Много вкусни. Аз сложих и стафиди. Станаха разкошни.
20.12.2012 17:08
katalinalina
katalinalina
Невероятни са.Аз им добавих орехи вместо кокосови стърготини.
01.12.2012 14:27
Мариела
Мариела
Станаха перфектни!!! Рени, винаги подобен вид бисквити са меки при изваждане и след това се втърдяват.
Следващият път мисля да добавя стафиди и ще кажа как са станали :)
08.11.2012 15:04
reni
reni
Mnogo dobre se poluchiha superr blagodarq vi! :)
02.10.2012 20:20
1
reni
reni
v momenta pravq tezi biskviti i veche pridobiha cvqt a sa meki ..sled ohlajdane li se vtvurdqvat ili ostavat meki ?
02.10.2012 20:03
1