Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан със сос

Свински джолан със сос

СоняСоня
Чирак
5231847
Свински джолан със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 кг
  • бяло вино - 1/2 чаена чаша
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 300 г
  • нишесте - 1 пакетче царевично
  • царевично брашно - 1 пакетче
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се нарязва на филии. Готовите филии ги топим една по една и от двете страни в царевичното брашно. Подреждаме ги в тава и прибавяме виното и подправките.

Бутаме ги във фурната за 45 минути. През това време нарязваме гъбите и ги слагаме да се задушат на тиган за 20 минути. След като и гъбите са готови започваме соса.

В отделен съд слагаме 1 литър вода да заври, разбиваме нишестето с малко вода да стане на каша и го прибавяме във заврялата вода и бъркаме докато не се получи еднородна смес.

Сосът трябва да стане малко по гъст от боза. Изсипваме соса заедно с гъбите при джолана и и го печем за още 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Соня
Соня
Не се усеща много.
01.05.2016 09:29
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Дали се усеща много вкуса на бялото вино, тъй като не харесвам никакви вина нита за пиене, нито пък за готвене.
01.05.2016 01:38
1
2
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Вкуснотия, браво за хубавата рецепта.
30.04.2016 23:59
1