Начин на приготвяне
Джоланът се готви на бавен огън, за да постигнем крехкост и добър вкус. Подходящ е за зимния сезон.
Аз лично използвам уред за бавно готвене, тъй като в него джоланът става много вкусен, а се приготвя сравнително лесно.
Месото мариноваме в смес от соевия сос, мазнината, виното и сухите подправки. След като престои в марината поне за 6 часа, поставяме месото в slow cooker.
Използваме маринатата и заливаме место с нея. Може да добавим 1 к.ч вода. Внимавайте, защото в този уред течността не се изпарява и се запазва. Готвим месото за 4 часа на високата степен.
Прецеждаме течността и я поставяме на котлона. След като заври сгъстяваме със сметаната, в която сме разтворили запеченото брашно.
Връщаме соса в slow cooker-а и готвим още за около 20-30 минути.
Поднасяме задушеното свинско с гарнитура по избор.
Задушеният свински джолан със сос в slow cooker е много вкусен.