Начин на приготвяне
Накиснете манатарките в студена вода за около 1/2 час.
Измийте джоланите, подсушете ги и ги шпиковайте с половината скилидки чесън.
Натрийте ги хубаво с подправките и ги прехвърлете в тава за печене. Добавете нарязания едро лук, необеления морков и останалите небелени скилидки чесън.
Залейте отгоре с виното и долейте още вода - трябва да се покрие дъното на тавата.
Покрийте тавата с фолио в предварително загряна на 180 градуса фурна. Печенето отнема около 3 часа или 2.5 часа. След това печете без фолиото още 1 час, а през това време периодично поливайте месото със соса от тавата.
Готовите джолани извадете в чиния и покрийте плътно с фолиото, за да се поемат соковете на месото.
Пюрирайте в преса зеленчуците със соса от тавата, прецедете и сипете в тенджерка. Долейте малко от водата на гъбите и сложете да се вари на тих огън, докато се посгъсти.
Запържете омекналите гъби отделно в малко масло и добавете в соса на котлона. Доварете до готовност, снемете от огъня и и добавете бучка масло.
Поднесете свинските джолани със соса.