Палачинкова торта Мечта

05/10/2011
"Още докато приготвяхме за първи път тази торта, знаехме, че сме обречени да изядем още едно парче от нея и още едно, и още едно "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 777
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • шоколадово мляко - 300 мл
  • брашно - 250 гр.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • пудра захар - 1 и 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - малко
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилов сладолед - 1 голяма кутия
  • сметана - 500 г
  • сладко от ягоди
* мерки и количества
Палачинкова Торта

Начин на приготвяне

За шоколадовите палачинки:

Разбийте яйцата и млякото. После изсипете брашното и накрая добавете бакпулвера, захарта и солта. Загрейте котлона и намажете един тиган за палачинки с мазнина.

Щом тиганът се загрее, започнете да сипвате от сместа с черпак, за да се получи палачинка. Печете до готовност и обърнете. Продължете по същия начин и с другите палачинки.

За тортата:

Разделете ваниловия сладолед на 3 части. Разбийте сметаната. След това подредете съставките на тортата в следния ред: палачинка, сладолед, палачинка, сладко от ягоди, палачинка, разбита сметана, палачинка, сладолед, палачинка, сладко от ягоди, палачинка, разбита сметана, палачинка, сладолед, палачинка, сладко от ягоди, палачинка, разбита сметана и най-отгоре-последната палачинка.

Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
16.99 лв.
Виж ››

Перфектните палачинки се правят с перфектния тиган за палачинки, а по случайност (или не) ние имаме такъв. Удобен за работа, лесен за почистване, с керамично покритие - това е вашият нов тиган за палачинки!

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Зара
Зара
29.06.2012 11:41
Аз правих тази торта и е мнооого хубава! Логично е щом има сладолед, да я държите в камера, докато се изяде. Вадите, режете парчета, прибирате...
0
0
бичмо
бичмо
28.06.2012 15:04
хубава рецепта, ама тоя сладолед ще се разтопи и ще има вид точно няма и 5мин докато е студен после като се разтече нищо няма да остане
0
0