Класически ореховки

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
351
2k
757
1k
4
26/07/2017
"Перфектните ореховки, приготвени по изпитана класическа рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
79 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо567 047
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата607
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена79

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.

Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.

Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.

Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.

Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.

Рейтинг

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Gaci Shkodrova
Gaci Shkodrova
28.12.2019 14:48
P. S. Благодаря и на Нина Тодорова: печенето наистина прави разликата. А пък, г-жо Георгиева това с бен-мари-то си беше ревелация. Не съм специалист по сладките неща и разрових тук-там: оказа се, че швейцарската меринга се прави по подобен начин; който го е опростил - поздави от благодарното човечество, един брой:) Ощастливихте мъжа ми:)
1
1
Gaci Shkodrova
Gaci Shkodrova
28.12.2019 14:26
Е, страхотни станаха! Пет по Мишлен:)
1
0
MiSvi
MiSvi
24.05.2019 22:03
Фантастични станаха!
Рецептата е страхотна,благодаря,че я споделихте с нас! Определено ще я приготвям отново и отново :)
3
0