Класически ореховки

26/07/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф305864823
"Перфектните ореховки, приготвени по изпитана класическа рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
62 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315 736
  • Преглеждания за месеца18810
  • Преглеждания за седмицата1593
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена62

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.

Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.
Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.

Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.

Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Maria CHilingirova
Maria CHilingirova
03.09.2018 23:08
Навремето си купувах ореховки, бяха страхотни-направо се топяха в устата и не бяха твърди. Опитвала съм доста рецепти, но стават твърди и нямат нищо общо с тези които помня.
10
1
Нина Тодорова
Тайната на ореховките е в печенето. За да не станат твърди трябва да се извадят от фурната докато са още мекички, защото като изстинат се втвърдяват леко. Ако ги извадиш, когато вече са се втвърдили после стават като камък. Надявам се да съм била полезна.
7
0
Nataliya Ramirez
Nataliya Ramirez
29.07.2018 21:48
Понеже не живея в България, много, много рядко ми се случва да намеря рецепта която е описана както трябва, и написаните количества са наистина такива каквито трябва. Затова се чувствах задължена да напиша коментар. Току що го направих тези ореховки и направо не мога да повярвам колко хубави станаха. Точно следвах рецеотата, и понеже не пише на колко градуса да се пекат, пробвах на 350 Фаренхайт (180 С), за 17 минути на всяка тава и излезе перфектно. Като ги изкарах от фурната бяха много меки отвън но очаквах да се втвърдят малко като изтинат. Така и стана, и сега са хрупкави отвън а мекички отвътре. Точно както ги обичам. Благодаря ти много за хубавата и лесна рецепта!
22
0
Гергана  Георгиева
Радвам се, че са ви се получили сполучливи и сте останала доволна .Благодаря за оценката.
5
1
Цветелина Георгиева
Едни от любимите ми сладки! Супер лесни и вкусни!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв