Класически ореховки

Класически ореховки
Снимка: Росица
1 / 14с Видео
26/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Перфектните ореховки, приготвени по изпитана класическа рецепта"

Необходими Продукти

  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • орехи - 250 г смлени
  • ванилия - 2 праха (4 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.

Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.

Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.

Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.

Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
515
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Захарта каква е пудра или кристална
31.01.2024 09:53
Анонимен
Анонимен
Мррр!Да взема и аз да ги направя!
22.10.2023 14:31
Анонимен
Анонимен
1/1 захар и орехи. Станаха брутално сладки!
12.03.2023 20:04
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Благодаря! Точно този вкус и текстура на ореховките търсех! В магазина са като бисквити с орехи...
13.02.2023 09:56
8
1
Таня Митева
Таня Митева
Станаха превъзходни!Благодаря за точната рецепта!
04.12.2022 12:52
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Спазих рецептата, като се има в предвид, че правя ореховки за пръв път. Станаха чудесни!
03.12.2022 15:21
7
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Чудесна рецепта!Станаха превъзходни! Благодаря!
27.11.2022 20:58
3
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Любимите ми!
13.08.2022 12:01
4
1
Покажи всички подкоментари
Gaci Shkodrova
Gaci Shkodrova
P. S. Благодаря и на Нина Тодорова: печенето наистина прави разликата. А пък, г-жо Георгиева това с бен-мари-то си беше ревелация. Не съм специалист по сладките неща и разрових тук-там: оказа се, че швейцарската меринга се прави по подобен начин; който го е опростил - поздави от благодарното човечество, един брой:) Ощастливихте мъжа ми:)
28.12.2019 14:48
6
2
Gaci Shkodrova
Gaci Shkodrova
Е, страхотни станаха! Пет по Мишлен:)
28.12.2019 14:26
6
MiSvi
MiSvi
Фантастични станаха!
Рецептата е страхотна,благодаря,че я споделихте с нас! Определено ще я приготвям отново и отново :)
24.05.2019 22:03
5
Maria CHilingirova
Maria CHilingirova
Навремето си купувах ореховки, бяха страхотни-направо се топяха в устата и не бяха твърди. Опитвала съм доста рецепти, но стават твърди и нямат нищо общо с тези които помня.
03.09.2018 23:08
20
3
1
Покажи всички подкоментари
Nataliya Ramirez
Nataliya Ramirez
Понеже не живея в България, много, много рядко ми се случва да намеря рецепта която е описана както трябва, и написаните количества са наистина такива каквито трябва. Затова се чувствах задължена да напиша коментар. Току що го направих тези ореховки и направо не мога да повярвам колко хубави станаха. Точно следвах рецеотата, и понеже не пише на колко градуса да се пекат, пробвах на 350 Фаренхайт (180 С), за 17 минути на всяка тава и излезе перфектно. Като ги изкарах от фурната бяха много меки отвън но очаквах да се втвърдят малко като изтинат. Така и стана, и сега са хрупкави отвън а мекички отвътре. Точно както ги обичам. Благодаря ти много за хубавата и лесна рецепта!
29.07.2018 21:48
51
2
2
Покажи всички подкоментари
Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Едни от любимите ми сладки! Супер лесни и вкусни!
25.02.2018 22:21
5
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз все не мога да ги докарам.Стават почти винаги твърди и почти съм се отказала да правя още опити.Нещо бъркам.Но тия изглеждат превъзходно.
01.05.2016 14:24
1
5
1
Покажи всички подкоментари
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изглеждат супер, леля ми преди години беше правила и изглеждаха като тези, аз за съжаление все още не съм, но ще пробвам, не е кои знае колко трудно като гледам.
30.04.2016 23:55
5
2
1
Покажи всички подкоментари