Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават в кухненски робот, с блендер или се слагат във дълбок съд и се мачкат с дъното на голям буркан (или по какъвто друг начин ви е удобно).
Добавя се маргаринът и пудрата захар и се омесва да стане хомогенна смес, удобна за месене. Понякога може да ви се струва, че тази смес е много ронлива и не може да стане хомогенна и тогава имате два варианта - или добавяте още маргарин, или месите още.
Колкото повече се меси (може и просто да се мачка), толкова по-сочни стават бисквитките и не се ронят. Като стане хомогенна смес, се постила с ръце върху пекарска хартия, или ако ви е по-удобно разточвате с точилка да стане правоъгълник - например 40/20 см.
Намазвате с разбитата сметана и с помощта на хартията навивате рулото. По желание може да се гарнира с шоколад, сладко или ядки. Да ви е вкусно!
Коментари