Начин на приготвяне
Предлагам ви лесна крем пита в два варианта.
Първият вариант е само с кленов сироп, прибавен към готовия крем, и поднасям изпечената и охладена крем пита, полята с малко кленов сироп.
Другият вариант е със захар за тези, които обичат по сладичко.
Първо си приготвяме ваниловия крем.
Обелете ябълките и нарежете на кубчета.
Загрейте 20 г масло в тенджера, добавете ябълките и стафидите и гответе 5 мин. Ако ползвате захар, добавете 50 г. Аз ползвам кленов сироп (40 мл) и ще добавя със млякото.
Когато ябълките омекнат малко, добавете 400 мл от млякото (кокосово, бадемово и др. по избор).
Разбъркайте в купичка едно пакетче ванилов пудинг със 100 мл мляко и добавете към сместа с омекналите ябълки и мляко. Намалете котлона и разбъркайте внимателно, докато се сгъсти леко сместа за около 2-3 мин.
Махнете крема от котлона и добавете по избор ядки, бадеми, орехи или други на вкус.
Оставете ябълковия крем да се охлади за малко да не е врял.
Подготовка за лесното тестото:
В купа смесваме двата вида брашно (бадемовото и обикновеното), ванилена захар и започваме да втриваме маслото в тях, докато стане на трохи.
Намажете основата на тава за печене с подвижно дъно. Изсипваме половината трохите на дъното на тавичката и леко притискаме с длани.
Поръсете със захар и канела (по желание).
След това изсипете охладения крема с ябълките върху блата и поръсете с другата половина от маслените трохи.
Поръсете отгоре с ядки и захар. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути или докато леко се зачерви.
Охладете лесната крем пита с маслено тесто и сервирайте с кленов сироп или по желание със сладолед.
Да ви е сладко!