Начин на приготвяне
Запържете на умерен огън в зехтина бекона, лука и сушените домати за около 10 мин.
Добавете доматите и маслините, разбъркайте добре и оставете на слаб огън да къкри около 15 минути, докато се изпари течността.
Накрая добавете горчицата и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и отместете от котлона.
Загрейте предварително фурната на 170 градуса (с вентилатор, 190 градуса без вентилатор). Осолете плешката от двете страни. Направете с остър нож джоб покрай костта.
Сложете на дъното на тавата, в която ще печете месото, от соса. Напълнете с лъжица джобчето в плешката с плънка (соса) и го поставете в тавата.
С останалия сос покрийте агнешкото месо. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете агнешкото за около 90 минути. Накрая махнете фолиото и оставете да се запече отгоре за около 20 минути.
Поднесете агнешкото с Гарнитура за агнешко от картофи и мента или друга по желание.
Агнешката плешка по средиземноморски е много вкусна.
Коментари