Пикантна агнешка плешка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пикантна агнешка плешка
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 ч.л., лют, на люспи
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка много внимателно смесваме сухите подправки като ги стриваме леко. Измиваме и подсушаваме месото, обтриваме го старателно от всички страни с приготвените подправки.

Поставяме го в тавичка, в която сме сложили водата и отгоре нареждаме парчета масло.

Покриваме го с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 1 час, вадим го и го поливаме с образували я се сос, отново покриваме и връщаме във фурната.

В следващия час повтаряме процедурата още 2-3 пъти и след последното поливане със соса оставяме месото открито, за да хване коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: