Агнешка плешка с билки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Агнешка плешка с билки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Идеалната рецепта за Агнешко по Гергьовски, която може да приготвите и без повод"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 кг
  • мед - 3 с.л
  • зехтин - 150 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 с.л.
  • мента - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете зехтина с меда, чилито и ситно нарязания чесън. Прибавете билките, солта и черния пипер.

Намажете агнешката плешка обилно с маринатата. Увийте във фолио и оставете да престои от 4 до 24 часа. Преди да започнете да печете агнешкото, трябва да го извадите по-рано, за да бъде на стайна температура при печенето.

Печете на 180 градуса в загрята предварително фурна за около 1 час и 15 минути агнешкото, завито във фолио.

15 минути преди изваждането на месото, разрежете фолиото и го оставете да се запече и хване коричка.

Агнешката плешка с билки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Не, не, Нинче, аз държа първенството по провалите, ама не ви ги показвам.... мда. Крия си ги на тъмно и скришно място.
07.05.2017 22:19
1
marcheva14
marcheva14
Много добра рецепта, а и снимките са прекрасни и на Нина и на Сия. Браво , девойки!! На Нина рецептите винаги са повече от успешни!!
07.05.2017 17:58
2
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Голяма вкусотия, страхотен вкус, месото падаше само от кокала. Единствената промяна, която направих е че пекох 2 часа с фолиото и замених босилека с девесил.
07.05.2017 17:50
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно и ароматно !
29.03.2016 07:57