Агнешка плешка с картофки

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Агнешка плешка с картофки
Снимка: Андриана
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
10
"Класическа комбинация, която няма нужда от представяне, а от приятелска компания, която да ѝ се наслади"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • картофи - 1 кг дребни
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • розмарин - за вкус
  • чесън - 4 - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, червения пипер, черния пипер и розмарина ги объркваме да получим смес.

Измиваме и обелваме картофите.

Със получената смес от подправките намазваме картофите и агнешката плешка.

След това в намазнена тавичка нареждаме картофите по края, а в средата поставяме намазаната агнешка плешка.

Наливаме чаената чаша вино в тавичката и добавяме две чаши вода. Покриваме тавата с фолио и печем агнешкото на 200 градуса около 4-5 часа.

Агнешката плешка с картофки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
24.04.2022 23:34