Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхнии»Агнешка плешка със спанак

Агнешка плешка със спанак

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Агнешка плешка със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4-5
"Агнешко и спанак - влюбени сме в тази комбинация от вкусове, вярваме, че и на вас ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 500 г.
  • олио - 60 мл
  • брашно - 1/2 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • спанак - 500 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате измитото месо в малко подсолена вода до полуомекване. Изваждате и нарязвате. Нарязвате почистения спанак на едро и го поставяте с месото в лука, който предварително сме запържили. Добавяте нарязаната чушка.

Поръсвате с брашно, черен пипер, наливате малко от бульона, в който сте варили месото и печете под похлупак в гореща фурна до омекване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: