Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с лъжица захар, добавете разтопеното масло, разбъркайте, сложете щипка сол и бакпулвер.
Затоплете млякото и водата, добавете ги към яйцата, разбъркайте.
Пресейте брашно, около 3 ч.ч., слагайте го постепенно, като непрекъснато разбърквате.
Може да ви поеме по малко брашно, сместа трябва да е по течна от боза, затова добавяйте брашното по малко.
Оставете сместа да си почине няколко минути.
Загрейте тиган на котлона и изпържете палачинките от двете страни.
Не е нужно да мажете тигана, в сместа има масло, което няма да позволи да залепнат.
Готовите палачинки намажете с масло и сладко по избор.
Неделните палачинки са много вкусни.
Коментари