Начин на приготвяне
В тава се карамелизира 50 грама захар на бавен огън. В дълбока купа се разбиват яйцата на пяна и се добавя 100 грама захар, добавя се и щипката сол. След това се добавя и бакпулвера и разтопеното масло.
В сместа се изсипва и брашното и се бърка до получаване на еднородна смес. По желание може да се добави кафе или какао и да се разбърка добре.
Половината от получената смес се изсипва в тавата с изстиналата карамелизирана захар и се поставя във фурната да се изпече на 220 градуса за 10 минути.
След като се изпече блатът се премества в друга тава и отново се карамелизират останалите 50 грама захар, изчаква се карамелизираната захар да изстине и се изсипва останалата част от сместа. Оставя се и този блат да се изпече на 220 градуса за 10 минути.
Оставя се 200 грама от захарта се оставя на бавен огън с 100 грама вода. Изчаква се да ври докато се разтопи захарта и се сгъсти шербетът.
Половината от получения шербет се изсипва внимателно върху един от блатовете, така че да се покрие равномерно с шербета целия. Върху него се разлива сметаната. След това върху сметаната се добавя и другия блат и се разпределя внимателно върху целия блат.
Оставя се половин час да стегне в хладилник и е готов за поднасяне.