Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Карамелена торта»Карамелена торта с маскарпоне

Карамелена торта с маскарпоне

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Карамелена торта с маскарпоне
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Трябва ви точно половин час в кухнята и ето тази изпитана рецепта - и мечтаната торта ще стане реалност"

Необходими Продукти

  • блатове - 1 пакет готови (светли, правоъгълни)
  • маскарпоне - 1 голяма кутия от 500 г
  • дулсе де лече - 1 малка консерва от 250 г
  • За украсата
  • бонбони - 6 - 7 карамелени бонбона
  • шоколадов кувертюр - 30 г
  • компот - за напояване на блатовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипвам маскарпонето и дулсе де лече-то и разбивам с вилица до получаване на еднородна смес.

Блатовете разрязвам на две еднакви половини по дължина и редувам блат, който намазвам с четка от компота, и крем, като накрая завършвам с крем и измазвам и отстрани.

Украсявам с карамелените бонбони и натрошения шоколадов кувертюр. Оставям в хладилника да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: