Бисквитен сладкиш без печене

03/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Някой да търси опитни дегустатори на сладкиши, защото ние сме свободни и мотивирани "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 186
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • масло - 120 г
  • бисквити - 1 пакет
  • мед - 1 с. л.
  • Крем
  • крема сирене - 1 пакет
  • пудра - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 400 г
  • крем - 5 с. л. Оле без варене
  • желатин - 1 бр.
  • сладко от ягоди - 1 к. ч.
  • лимонови резени - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме смлени чаени бисквити, масло и мед. Разбърква се добре. Във форма 26 см се сипва сместа и се притиска към дъното да се оформи блат.

Оставя се на хладно да стегне. С миксер се разбива заквасената сметана, пудрата захар, крема сиренето и крем Оле. Трябва да се получи еднородна смес с твърди връхчета. Сипва се кремът върху бисквитения блат, заравнява се и оставяме отново в хладилник. През това време сладкото се поставя в малка касерола, разрежда се с 3-4 с. л. вода и се загрява.

Желатинът се приготвя по указание, разтворен в студена вода. Сипва се в загрятото сладко, разбърква се много добре. Сипва се върху крема и отново се охлажда. Предварително от крема се отделя 1 ч. ч.

Сипва се в пош с накрайник и върху желирания слой се шприцоват розички. Лимоновите резенки се нарязват на малки цветни парченца и с тях се украсяват розичките. Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Михаил Иванов
Сладкиша е невероятен. БЛАГОДАРЯ!!!
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Гери ,а крема е страхотен и много вкусен за торти или рула
1
0
Гергана  Георгиева
Страхотна визия!Поздравления!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв