Козуначена торта с два крема

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
828
1
04/05/2016
"Страхотно е, когато старите козунаци могат лесно и бързо да се превърнат в толкова вкусна торта, не мислите ли?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 010
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • козунак - 10 - 12 филийки
  • крем - 1 бр. ванилия на д - р Йоткер без варене
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • масло - 20 г
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • ванилена захар - 1 пак.
  • шоколад - млечен за гарниране
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото със захарта и маслото да кипнат и добавете на тънка струйка размития жълтък с брашното и малко прясно мляко.

Бъркайте, докато крема се сгъсти, добавете ванилената захар и махнете от котлона. Пригответе ваниловия крем според описанието на опаковката.

Форма с диаметър 26 см застелете с прозрачно фолио и изсипете ваниловия крем ( този на д-р Йоткер ). Отгоре подредете филийки козунак и изсипете млечния крем.

Подредете останалия козунак и сложете тортата за 2 часа в хладилник. Обърнете внимателно в поднос, свалете фолиото и гарнирайте с шоколада и кокосовите стърготини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Благоева
Страхотна рецепта, много ми хареса!
0
1
Веселина Константинова
Предложението е страхотно! Време е вече и аз да оползотворя козунака!
0
0