Козуначена торта с два крема

Козуначена торта с два крема
Снимка: цветослава киркова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6
"Страхотно е, когато старите козунаци могат лесно и бързо да се превърнат в толкова вкусна торта, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • козунак - 10 - 12 филийки
  • крем - 1 бр. ванилия на д - р Йоткер без варене
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • масло - 20 г
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • ванилена захар - 1 пак.
  • шоколад - млечен за гарниране
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото със захарта и маслото да кипнат и добавете на тънка струйка размития жълтък с брашното и малко прясно мляко.

Бъркайте, докато крема се сгъсти, добавете ванилената захар и махнете от котлона. Пригответе ваниловия крем според описанието на опаковката.

Форма с диаметър 26 см застелете с прозрачно фолио и изсипете ваниловия крем ( този на д-р Йоткер ). Отгоре подредете филийки козунак и изсипете млечния крем.

Подредете останалия козунак и сложете тортата за 2 часа в хладилник. Обърнете внимателно в поднос, свалете фолиото и гарнирайте с шоколада и кокосовите стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страхотна рецепта, много ми хареса!
04.05.2016 12:32
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Предложението е страхотно! Време е вече и аз да оползотворя козунака!
04.05.2016 11:19