Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Крокети»Хрупкави картофени крокетки

Хрупкави картофени крокетки

Ипек МехмедИпек Мехмед
Новак
1411916
Хрупкави картофени крокетки
Снимка: Ипек Мехмед
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"В страната на топлите предястия тези хрупкави картофени крокетки са истински господари"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.3 кг
  • олио - 200 мл
  • масло - 50 г краве
  • прясно мляко - 200 мл
  • лук - 140 г
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 120 г
  • галета - 120 г
  • яйца - 6 бр.
  • магданоз - 40 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват до готовност и се смачкват на пюре. От половината брашно се прави гъст бешамелов сос.

Лукът се задушава в маслото и всичко се смесва добре. Добавя се и настърганият кашкавал и едно яйце.

От полученото тесто се оформят крокетите. Панират се последователно в брашно, разбити яйца и галета и се пържат в мазнина до златиста коричка.

Поднасят се като гарнитура или топло предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Правя ги но слагам малко чесън и копър вътре
07.05.2016 07:31
Ваня Благоева
Ваня Благоева
До сега не съм приготвяла такава вкуснотия, благодаря за идеята!
04.05.2016 12:33
1
Покажи всички подкоментари