Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначено руло с домашно сладко

Козуначено руло с домашно сладко

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Козуначено руло с домашно сладко2 / 2
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ако сте от онези, които обичат да похапват късно вечер, тази рецепта е за вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 - 4 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 150 мл
  • суха мая - 1 пакетче (10 г)
  • ракия - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 - 2 бр. (по 0.2 г)
  • лимонова есенция
  • масло - 40 г
  • олио - 40 мл или мас
  • брашно - 600 г
  • сладко - от сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в половината от топлото мляко с малко захар и брашно. Яйцата със захарта разбивам много добре.

Пресявам брашното и прибавям от млечната смес. Добавям и шупналата мая. Започвам да меся и постепенно добавям от мазнината.

Оставям тестото на топло, покрито с кърпа, и след като е готово го разделям на 2 части, като едната разстилам на намазнен плот във форма на заоблен триъгълник и от широката част до средата намазвам със сладкото.

С втората част процедирам по същия начин. Навивам на руло и оставям да втаса. След като е втасало мажа със разбито яйце и посипвам със захар. Пека в загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако маята е на кубче, какво е количеството, което трябва да се използва?
01.04.2023 06:54
1
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусно е с домашно сладко от сини сливи или друго - вкусотия !
05.05.2016 19:24
Тодорка Спасова
Тодорка Спасова
Много вкусно се получи.
05.05.2016 11:35
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пробвайте, не е толкова трудно. Изпичането е по-важно, трябва да пробваш със дървено шишче дали е изпечено защото сладкото малко забавя процеса на печене.:)
04.05.2016 14:08
Биляна Владова
Биляна Владова
много обичам руло, но до сега не съм се пробвала да го приготвям
04.05.2016 13:52
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Вкусно и красиво!
04.05.2016 11:16