Начин на приготвяне
Затопляме леко млякото. Разбиваме яйцата със захарта. Маята размиваме в съд с прясното мляко, супена лъжица захар и супена лъжица брашно.
Пресявам брашното. Правим се кладенче в брашното. Изсипваме всички продукти и есенцията. Месим продължително. Добитото тесто прехвърляме в съд, намазнен с олио.
Покриваме го с кърпа и отгоре с одеяло, слагаме в топла стая за около 60 мин. След като бухне, го измесваме повторно.
Разточваме лист от тесто с форма на правоъгълник.
Смилам 1 ч.ч орехи. Смесвам 1 бурканче сладко и орехи около 1 ч.ч. Разстилам от сместа. Навивам на руло.
От дозата ставата 2 рула.
Пека ги едновременно. Слагам рулото в тип терин.
Оставяме да втаса 1 час на топло, покрито с кърпа.
Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме рулото с яйце. Печем. /На снимката е това до козунака/.