Начин на приготвяне
Първо, активирате маята в 100 мл от прясното мляко, предварително загрято, колкото да ви трае пръстът, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно.
Разбивате много добре яйцата със захарта, отделяте единия жълтък за намазване и добавяте всички есенции. Пресявате брашното и замесвате тесто, което е лепкаво, тогава започвате да добавяте по малко от разтопената мазнината, месите, разпъвате и вмъквате по малко и така, докато тестото я поеме всичката.
Оставяте тестото в топло помещение да втаса, след което оформяте рулата. От формите зависи колко големи ще трябва да ги направите. Оформено рулото трябва да е до половината на формата.
Представям ви моят начин за по-различно руло, част от тестото разточете на голяма кора, половината намажете със сладкото и накиснати стафиди. Навивате на руло и разрязвате с нож. Двете половини ги усуквате както виждате от снимката.
Поставяте го във застлана с хартия за печене форма. Оформяте и по тънки усукани фитили, които слагате на няколко места.
Така оформено рулото придобива по-ефектен вид. Втасвате ги, намазвате със разбит жълтък, поръсвате със захар и печете в загрята фурна до хубав златист цвят.