Начин на приготвяне
Размийте маята в една част от леко топлото прясно мляко. Добавете по 1 лъжичка захар и брашно, докато се получи каша. Оставете на топло да втаса.
Разбийте яйцата със захарта и добавете останалото мляко. Пресейте брашното и в кладенче посредата добавете втасалата мая, щипка сол и яйцата.
Започнете да замесвате тестото, като постепенно добавяйте и мазнината, ванилията и лимоновата кора. Месете, докато се получи хубаво еластично тесто, покрийте го и го оставете на топло да втаса.
След това разточете на блат с диаметър 21 см, намазнете го леко, намажете с мармалад, поръсете с орехи и го навийте на руло. Прехвърлете го в намазнена форма или тава и оставете отново да втаса.
Намажете го с разбит жълтък с малко олио, поръсете със сусам или кристална захар и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса.