Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Класически Български Таратор

Класически Български Таратор

Класически Български Таратор
Снимка: Evgenia
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Любима класика от българската кухня! Перфектното предложение за горещите летни дни и не само..."

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • вода - 400 мл
  • пресен чесън - 2 стръка
  • копър - 5 - 6 стръка пресен
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • сол
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставицата се настъргва или нарязва на дребни кубчета и се смесва със солта, зехтина и нарязаните на дребно зелени подправки.

Добавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата.

Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхоте е!Лека и витаминозна храна.Аз го слагам 1 час в хладилника преди сервиране
05.05.2016 13:40
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Много го обичам.Страхотен е.
04.05.2016 11:59
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Обожавам таратор , особено за предстоящите летни дни.
04.05.2016 11:42
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Чудесен си е нашият таратор!
04.05.2016 11:18
цветослава киркова
цветослава киркова
Аз, вече два дни само това ям ! Направо ми е супер !
04.05.2016 10:18
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
За всичко е перфектен,класика!
04.05.2016 10:11
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
за ракиика е перфектен
04.05.2016 10:09