Пилешки шишчета с тиквичка

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
202
419
262
4
04/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо620
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на кубчета с големина 1 см. Сланината се реже на малко по малки парчета. Тиквичката се реже първо на кръгчета, а след това всяко кръгче се разрязва на 4. Чушката и лукът също се нарязват на едри парчета.

Дървените шишчета първо се слагат на скарата да обгорят от всяка страна и след това се нижат.

Първо се слага пилешкото, след това сланина и накрая зеленчуците, така се редуват докато не свършат шишчетата.

Пекат се на загрята скара, а щом са готови се подреждат в чиния, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Докато са още топли се поливат със сока от половин лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
цветослава киркова
Страхотно предложение, обичам шишчета но не правя често , честно казано не знам защо.
0
0