Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, обелваме ги. Сваряваме пъдпъдъчите яйца и обелваме. Нарязваме свинското филе на тънки лентички, кашкавала и краставичките настъргваме. Майонезата смесваме с киселото мляко и разбъркваме.
Правоъгълна форма за кекс от вътрешната страна обличам със стреч фолио за свежо съхранение. Настъргвам един картоф и разпределям по дъното, отгоре настъргвам две яйца и половина и покривам картофите.
Настъргвам кашкавала и покривам яйцата, слагам 1/3 от соса. Върху соса настъргвам 4 бр. краставички. Върху тях разпределям половината от нарязаното филе на ивички.
Слагам от соса. Следва вторият картоф, настъргвам, после останалите яйца, слагам сос, краставичките, филе, сос и завършвам с настърган картоф.
Останалите два картофа смесвам с маслото и сол на вкус и намачквам хубаво, до получаването на кремообразна, мека и пухкава смес. Слагам в пош със звездовиден накрайник.
В подходящ поднос или плато обръщам салатата, отстранявам стреч фолиото и декорирам по желание.
Пъдпъдъчите яйца внимателно разрязвам на равни половини, от тях оформям полуцветя. Лентите от кората на краставица слагам като клончета, от други ленти правя листенца и ластуни. Листенца магданоз за украса.
В найлонова торбичка слагам ч.л. кетчуп и рисувам върху яйцата. С поша шприцовам цялата торта.
Коментари