Начин на приготвяне
Намажете всеки оризов крекер с майонеза, като между тях разпределите плънката от рибата тон в собствен сос. Ако рибата е на по-едри парчета, предварително я намачкайте с вилица.
Трябват ви за една малка солена тортичка три крекера с пласт риба тон между всеки от тях. Отгоре на тортата също сложете по-тънък пласт риба тон.
С останалата майонеза намажете тортата отгоре и от всички страни, като използвате шпатула или лъжица, за да я загладите.
Приберете я в хладилник да престои няколко часа или цяла нощ. По този начин блатовете от оризови крекери ще се напоят от рибата тон и ще се овкусят.
Точно преди поднасяне на тортичката я декорирайте, като я украсите с червен хайвер, розичка от завита пушената сьомга, пресни листенца мента и каперси. Оставете въображението ви да ви води и развихрете фантазията си.
Посочените продукти са за една малка солена торта, но тя спокойно може да се сподели от двама души (отлично предложение за една романтична вечеря на свещи с бяло вино, шампанско или водка).
Добър апетит и наздраве от мен!
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за палачинкова торта или картофена торта.