Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с кайма на фурна

Макарони с кайма на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Макарони с кайма на фурна
Снимка: Илиян.Б
4 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Тези макарони се приготвят само за 15 минути и след като се изпекат са истинска вкусотия за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет (400 - 500 г) спирали (фузили) или др. вид плоски
  • кайма - 300 г
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 6 печени (зелени и червени)
  • домати - 100 - 200 г от консерва
  • кашкавал - 200 г настърган
  • олио - 5 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните предварително в подсолена вода с 1 с.л. зехтин. Загрейте останалия зехтин и запържете последователно накълцаните ситно лук, чесън, настърганите фино моркови и дребно нарязаните печени чушки.

Щом омекнат, добавете предварително овкусената със сол, черен пипер и риган кайма. Разбъркайте, докато и тя се запържи и добавете доматите. Добавете още подправки на вкус. След 5 минути махнете соса от котлона.

В тава изсипете макароните, залейте със соса, объркайте всичко, поръсете с кашкавала и сложете да се изпече до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
519
46
35
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Краси Кръстев
Краси Кръстев
Много е вкусно!
15.03.2019 20:04
Анонимен
Анонимен
В Кипър са известни като Пастичо.
02.09.2018 19:54
Потребител#179873
Потребител#179873
И с 2 грешки в приготвянето.
26.04.2017 18:13
3
4
Албена Асенова
Албена Асенова
Само сос бешемел му трябва и си е пастицио.
06.05.2016 08:26
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
с босилек са невероятни...опитайте
06.05.2016 08:05
6
1
аsd
аsd
Колко грама макарони ми трябват пишете моля ви

25.08.2013 17:48
2
1
Покажи всички подкоментари
Кирил
Кирил
Много добра, вкусна и бърза рецепта.Благодаря на автора.
06.02.2013 16:52
1
2