Начин на приготвяне
Смесете сметаната и канелените пръчици в тенджера и ги сложете да врат на умерена температура. Намалете котлона и варете на тих огън 10 мин. докато сметаната поеме аромата на канелата. Оставете да се охлади.
Разбийте яйцата, захарта и ванилията с телена лъжица. Прибавете сметаната и пръчиците канела и разбийте добре.
Загрейте 4-5 см. вода в тенджера и закрепете купата със сместа отгоре. Оставете водата да заври и варете крема като непрекъснато бъркате, около 30 мин. докато се сгъсти. Ако е необходимо добавяйте още вода в тенджерата. Махнете крема и го оставете да изстине.
Прецедете охладения крем през фина цедка в покрит стъклен или керамичен съд и го оставете да изстива в хладилника поне 4 ч. Разбъркайте крема преди да го сервирате и ако е необходимо добавете още малко сметана.
Преди да сервирате поръсете със смляната канела.