Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото: Смесете затопленото прясно мляко с маята и 1 щипка захар и оставете сместа да шупне. Разбийте захарта с жълтъка и яйцето, добавете вече шупналата мая.
В подходяща купа смесете солта с брашното и направете по средата кладенче, изсипете вътре млечната смес. Бъркайте всичко с дървена лъжица до получаването на лепкаво тесто. Малко по малко започнете да прибавяте маслото, като месите до пълното усвояване и чак тогава добавяйте следващата порция масло.
Прибавете и няколко супени лъжици олио. Сложете замесеното тесто в предварително намаслен съд, покрийте го с чиста кърпа и оставете да втаса около 2 часа.
Приготвяне на плънката: Натрошете шоколада, смесете с маслото, захарта и портокаловата кора. Разбийте до получаването на ароматна смес с едри парчета шоколад.
Приготвяне на топинга: Натрошете лешниците на едро и ги смесете с половината от вече приготвената плънка.
Втасалото тесто се изсипва върху добре набрашнен плот и се омесва няколко пъти. Разточете го на правоъгълник и вътре разпределете плънката. Завийте на руло, усучете го няколко пъти и сложете във форма с хартия за печене.
Покрийте пак с кърпа и оставете да втаса пак. След това го намажете с жълтък, поръсете с лешниковата смес и печете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Коментари