Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Фунийки»Фунийки с шоколадова глазура и кокос

Фунийки с шоколадова глазура и кокос

Фунийки с шоколадова глазура и кокос
Снимка: Анонимен
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
72 мин.
Порции
8
"Да, ще трябва да освободите следобеда си, за да приготвите тези вкусни фунийки, но си струва всяка една минутка, уверяваме ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 13 с.л.
  • захар - 13 с.л.
  • масло - 20 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • шоколад - 70 г млечен, за глазурата
  • кокосови стърготини - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се киселото мляко смесено със содата, след това олиото и бакпулвера, ваниловата захар.

Малко по-малко се добавя брашното и се меси меко тесто, и се оставя 30 мин. да почине.

Готовото тесто се разделя на 2 части, всяка се разточва на кора, реже се на ленти, взема се една лента и се увива около алуминиева фунийка.

Подреждат се в тава и се пекат 10-12 мин. на 180 градуса. Не бива да се препичат. Млякото се слага заедно със захарта и маслото да заври, добавя се на тънка струйка брашното, размито с жълтъците + 50 мл мляко.

Бърка се, докато почне да се сгъстява, добавя се ваниловата захар и се сваля от котлона. След като кремът се е поохладил, с него се пълнят фунийките.

Шоколадът се разтапя на водна баня и с помощта на пош с тънък отвор се украсяват фунийките. Поръсват се с кокосовите стърготини и се оставят 24 часа да омекнат и поемат крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Отдавна не съм правила! Страхотни са!
15.05.2016 01:33
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер са! Браво!
05.05.2016 14:36
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Много вкусни са!
05.05.2016 11:24
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Разкошни са.Браво !
05.05.2016 10:45
Веселина Константинова
Веселина Константинова
И аз съм резервирана към амонячната сода.
05.05.2016 10:37
цветослава киркова
цветослава киркова
Да , тестото е много хубаво , важно е да не се препичат и да попият хубаво крема , тези бяха за почерпка на колегите , останаха очаровани . Относно амонячната сода , един път ползвах и ми миришеше ужасно , със сигурност няма да правя нищо с нея .
05.05.2016 10:12
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Преди известно време много ми беше мерак да ги направя тези фунийки,обаче нямах формичките.Наскоро мой познат ми купи алуминиеви формички и е така си ми стоят още опаковани :)
Твоите са се получили супер,аз имам рецепта в която за тестото се използва амонячна сода.Твоето тесто вкусно ли се получи,искам да са меки и да не се ронят
05.05.2016 10:07