Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вита торта с домашен крем

Вита торта с домашен крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Вита торта с домашен крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Няма нищо по-лично и приятно от това за зарадвате любимите си хора с домашно приготвена торта"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за крема
  • сметана - 250 мл
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • банани - 1 - 2 бр.
  • фарситура - ягодова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното с бакпулвера и изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 15-20 минути.

Оставете да се охлади и го нарежете на ленти (4-5 бр). Загрейте 3/4 от млякото.

Разбийте яйцата със захарта и и брашно. След като млякото заври, изсипете сместа на тънка струя, като бъркате непрекъснато.

След като кремът се сгъсти, оставете да се охлади леко и прибавете маслото. Разбъркайте и оставете крема напълно да изстине. Към него прибавете разбитата сметана (2/3 от нея).

Вземете една лента от блата, сиропирайте и намажете с крем.

Наредете парченца банан и завийте на руло. Поставете изправено в чиния.

Така направете и с останалите ленти и крем. Измажете цялата торта със сметана и залейте сметановата торта с ягодова фарститура.

Витата торта с домашен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: