Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирана торта с домашен крем

Сиропирана торта с домашен крем

Salihety 22Salihety 22
Новак
36
Сиропирана торта с домашен крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Колкото и торти да опитваме, по-хубави от домашно приготвените няма"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 1
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • За сиропа
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавяме олиото, к. мляко, содата, ванилиите и постепенно и брашното.

След което разделяме сместа на три равни части като в две от тях добавяме по 3 с.л. какао.

Печем блатовете за торта на 180°C за 20 мин.

В сиропа добавяме захарта, водата и ванилията и го слагаме да ври, докато половината от обема му не намалее.

Блатовете се сиропират с изстиналия сироп.

За приготвянето на млечния крем за торта е нужно да загреем млякото със захарта до нейното стопяване, след което се охлажда.

Разбиват се яйцата, прибавя се медът, брашното и ванилията.

1 ч.ч. от охладеното мляко се добавя към сместа и се бърка непрекъснато на слаб огън до сваряването на крема.

Накрая се слага маслото.

Блатовете при подреждането на домашната селска торта се намазват с топъл крем.

Сиропирана торта с домашен крем престоява 12 ч. в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: