Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавяме олиото, к. мляко, содата, ванилиите и постепенно и брашното.
След което разделяме сместа на три равни части като в две от тях добавяме по 3 с.л. какао.
Печем блатовете за торта на 180°C за 20 мин.
В сиропа добавяме захарта, водата и ванилията и го слагаме да ври, докато половината от обема му не намалее.
Блатовете се сиропират с изстиналия сироп.
За приготвянето на млечния крем за торта е нужно да загреем млякото със захарта до нейното стопяване, след което се охлажда.
Разбиват се яйцата, прибавя се медът, брашното и ванилията.
1 ч.ч. от охладеното мляко се добавя към сместа и се бърка непрекъснато на слаб огън до сваряването на крема.
Накрая се слага маслото.
Блатовете при подреждането на домашната селска торта се намазват с топъл крем.
Сиропирана торта с домашен крем престоява 12 ч. в хладилник.