Пилешки бутчета с ориз и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
06/05/2016
"Чудиш се какво да сготвиш днес? Няма нищо по-хубаво от тази невероятна запеканка за пилешки бутчета с хрупкава кожичка, поднесени с гарнитура от ароматен ориз гъбки - запечени на бавен огън във фурната "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 339
  • Преглеждания за месеца1690
  • Преглеждания за седмицата559
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и задушаваме. След като смени цвета си, добавяме почистените и нарязани гъби.

След като и те се задушат, прибавяме измития ориз. Доливаме половин чаша вода и разбъркваме периодично до набъбване на ориза.

Подправяме със сол и черен пипер. Прехвърляме в съд за печене. Доливаме още 3 ч.ч вода. Отгоре нареждаме измитите и осолени бутчета.

Печем в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#167180
Вкусно!
1
0