Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки бутчета и дробчета с ориз и гъби

Пилешки бутчета и дробчета с ориз и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Пилешки бутчета и дробчета с ориз и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Най-вкусната комбинация - пилешки бутчета с ориз и гъбки"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • пилешки дреболии - 400 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • олио - 4 с.л.
  • гъби - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете пилешките дреболии да се варят. След това ги нарежете на малки късчета.

Почистете и нарежете лука, задушете в мазнина. След това добавете накълцаните гъби. Задушете зеленчуците, а после добавете и ориза.

Добавете 1 ч.ч. вода и разбъркайте. Овкусете пилешкото с ориз с черен пипер и сол.

Добавете 2 ч.ч. вода, а отгоре се подреждат пилешките бутчета, поръсени с черен пипер и сол.

Печете ориза на фурна на 200 градуса, по някое време ги обърнете да се запекат и от другата страна. Гответе около час.

Пилешките бутчета и дробчета с ориз и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: