Начин на приготвяне
Загрейте зехтина (или олиото) в голям тиган или тенджера на средно висока температура.
Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер. Сложете бутчетата в тигана и ги запържете до златисто от всички страни (около 5-7 минути на страна).
Извадете ги и ги оставете настрана. В същия тиган добавете нарязания лук и го запържете до омекване.
Добавете чесъна и запържете за още 1 минута. Добавете нарязаните чушка, обелени и нарязани гъби и морков и ги гответе за около 5 минути, докато омекнат.
Добавете ориза в тигана със зеленчуците и разбъркайте добре, така че оризът да се покрие с мазнината и да се запържи леко.
Подправете със сладък червен пипер и куркума (ако използвате). Налейте вода в тигана и разбъркайте добре. Върнете пилешките бутчета в тигана, като ги подредите върху ориза.
Намалете температурата на ниска, покрийте тигана с капак и оставете да се готви за около 20-25 минути, докато оризът е напълно сварен и течността се абсорбира.
Изключете котлона и оставете пилето с ориз да почине за 5-10 минути преди сервиране.
Поръсете ориз с пилешки бутчета и гъби на тиган с пресен магданоз преди сервиране.
Коментари