Печено агнешко с джоджен и лук

06/05/2016
"От майсторите да го знаете - агнешкото се приготвя с пресен лук, а точната подправка за него - е джоджен. Останалото са подробности "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 513
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг на порции
  • зелен лук - 2 връзки
  • джоджен - 5 стръка
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава и нарязва на порции. Намазва се с олио, в което сме разбъркали сол, черен и червен пипер.

Оставя се 15 минути да поеме подправките и да се маринова. Поставя се в тава. Пресният лук се почиства и нарязва заедно с джоджена.

Разпределя се покрай месото в тавата. Сипваме чаша топла вода, покрива се с фолио и печем в загрята фурна 200 градуса за 2 часа.

От време на време се поглежда дали има още вода Накрая се сваля фолиото и се оставя да се запече още 30 минути за хрупкава коричка.

Поднасяме върху канапе от сварен ориз и пресен джоджен. Вкусно и празнично!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар