Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушено зеле с булгур

Задушено зеле с булгур

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Задушено зеле с булгур
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Специално предложение за онези, които не си падат толкова по месото"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 буркан, стерилизирано с моркови и чушки
  • булгур - 2 шепи
  • лютеница - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • куркума
  • бял пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива и се накисва във вода за десетина минути.

През това време се загрява малко мазнина и в нея се задушава зелето от буркана.

Разбърква се и щом вземе да поомеква, към него се прибавя отцеденият от водата булгур.

Слагат се лютеницата, подправките и след десетина минути яденето може да се свали от огъня.

По желание може да се сервира с ливански хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Българско национално с привкус на отминало време.
21.05.2016 21:27