Начин на приготвяне
Измиваме чушките и ги почистваме от семките. Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в сгорещено олио.
От зелето отделяме външните листа, а вътрешната част наситняваме и я прибавяме към праза.
Добавят си и измитите булгур и ориз и разбъркваме добре. Подправяме със сол и чубрица и доливаме 1 ч.ч. топла вода. Оставяме ястието на тих огън, докато водата бъде поета.
На дъното на глинен гювеч нареждаме половината от зелевите листа. Отгоре слагаме чушките, напълнени със сместа, и покриваме с другите листа.
Добавяме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и слагаме да се готви в умерена фурна до готовност на пълнените чушки.
Пълнените чушки с булгур и кисело зеле са готови.