Млечен кекс

Млечен кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Млечен кекс1 / 2
22/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Не бяхме опитвали толкова наситен и нежен кекс досега, а сега не можем да му се наситим"

Необходими Продукти

  • масло - 240 г краве
  • захар - 100 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кондензирано мляко - 1 ч.ч., може и пълномаслено прясно
  • ванилия - 2 - 3 ч.л. екстракт
  • брашно - 240 г
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л. с връх
  • яйца - 4 големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера и оставете на страна. Разбийте до побеляване (за около 2 минути) маслото със захарта. Добавете солта, ванилията и кондензираното мляко и разбивайте, докато сместа се хомогенизира.

На по-ниска степен на миксера добавете на 3 пъти брашното. Щом разбиете добре, започнете да добавяте яйцата 1 по 1 и бийте, докато всичко отново се хомогенизира.

Изсипете сместа в намазнена и леко набрашнена форма за кекс и сложете кекса да се пече в предварително загряна на 175 градуса фурна за около 1 час (или по-малко).

Рейтинг

5 8
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: