Начин на приготвяне
Първо замесваме кюфтетата. В дълбока купа слагаме каймата и рендосваме лука, а след това добавяме и останалите продукти на вкус.
След като сме замесили кюфтета ги правим на топчета, овалваме в брашно и ги слагаме на поднос. След това приготвяме соса. Вземаме една дълбока тенджера и в нея режем лука и чушката. Слагаме на котлона да се запържи докато омекнат зеленчуците.
След това слагаме червения пипер и доматите да покипят и заливаме с гореща вода колкото искаме да ни е сосът. Като кипне водата слагаме кюфтетата и ги оставяме да кипят.
През това време в малка купа слагаме 5 лъжици брашно и разбиваме с вода, докато стане като боза, с която ще направим соса.
Докато кипят кюфтетата слагаме сол и дафинов лист, а също така и чубрицата. Като са готови кюфтетата, заливаме със соса, който приготвихме от брашното, на бавна струя, като непрекъснато бъркаме. След това оставяме да кипи около 15 минути и сваляме от огъня.
Коментари