Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Мини тиквеничета в тиган

Мини тиквеничета в тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Мини тиквеничета в тиган
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Страхотно предложение за вкусен десерт, който може да приготвите за минути на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 бр. Одрински
  • тиква - 300 г
  • орехи - 100 г натрошени
  • захар - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • олио - за тигана
  • мед - за декорация
  • течен шоколад - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и настъргва. В подходящ тиган слагаме да се загреят олиото и маслото и след това сипваме да се задушава настърганата тиква.

Често разбъркваме и след като тиквата омекне, прибавяме меда, захарта, орехите, какаото и настърганата кора от лимон, разбъркваме за още 5 минути и махаме от огъня.

Оставаме тиквата да поизстине, през това време си приготвяме корите. Корите се разрязват така че да се получат 6 парчета от всяка (общо 12).

След като плънката е поизстинала, слагаме на котлона да се загрее тиган, вземаме с лъжица по малко от плънката, слагаме в парченцата кори и завиваме, мажем тигана с малко олио и слагаме завитите тиквеничета да се пекат.

След като се изпекат от едната страна обръщаме от другата. Готовите тиквеничета заливаме с тънка струя течен шоколад и мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
И аз, винаги първо запържвам тиквата преди да правя тиквеника, а тези банички изглеждат супер.
12.05.2016 07:39
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много интересно. Нкъщи едното ми детенце много обича тиквеник и правя често. А това е лесно, бързо и много вкусно.
11.05.2016 21:10
3
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва рецептата и това , че може да се приготвят на тиган
11.05.2016 16:34
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много са сладки.
11.05.2016 16:22
1
Покажи всички подкоментари