Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го разбъркайте с маята. Добавете постепенно останалите продукти и замесете тестото, което не трябва да лепне. Оставете го да втаса на топло.
След това го разделете на 4 части, всяка от които разточете на тънка кора. Намажете корите с разтопено масло.
Плунката за мини кифличките е по-ваш избор - сирене, сладко, накълцан колбас и т.н.
Всяка кора се реже на парчета като торта. Плънката се слага в основата на квадратите и се завиват кифличките.
Подредете мини кифличките в тава с хартия за печене и ги оставете да втасат за още половин час. Намажете ги с разбито яйце с малко вода, поръсете със сусам и ги сложете да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна.
Коментари
Много заядлив народ сме станали
Могат да се режат дори на кръгчета и да се слепват две по две, няма никакъв проблем.
Реже се на парчета като торта, пък плънката се добавя в КВАДРАТИТЕ. Аз ли съм скарана с геометрията или авторът на материала?